Yangın kapısı üretim aşamaları - Yangın çıkış kapısı İstanbul
Wiki Article
Bu kapılar, yangın sırasında insanoğluın ve mülklerin tahliyesini hızlandırarak, yangın merdivenlerine ve başka güvenli alanlara erişimlerini kolaylaştırır. Ayrıca, yangının yayılmasını engelleyerek, öbür alanlarda da hasarın azaltılmasına yardımcı olurlar.
Bunun önlemini bile montaj sırasında yangın firması, kullanım sırasında ise binadan mesuliyetli eşhas almalıdır.
Yangın kapıları, yangın simultane hızlı bir şekilde tahliyeyi sağlamlayarak yangına dayanımı yardımıyla yangının yayılmasını geciktiren veya engelleyen özel kapılardır.
Bitirme skorsı: Binaların defa skorsı kapıların sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı bünyelarda her katta bir pare acil çıkış kapısı mahal almalıdır. Güçlü katlı strüktürlarda katlar arasındaki geçişlerde de kapılar bulunabilir.
Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 saat beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen temellamışsa dışarıya, haricen mirlamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve güç-emtia kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlar.
Bilindiği üzere “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” ile yangın dayanım test ve sınıflandırmalarının yangına dayanıklı olması müstelzim yapı elemanlarının hepsinda uygulanması öncelikli olarak belirtilmiştir.
Yangın Kapısı insanoğluın, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.
Yangın kapisinda panik amerikan bar kolu panik anında kapının suhuletle açılması sinein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın Yangın güvenlik kapıları merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin yüzı rabıta opsiyonel olarak düzenınan hidrolik kısım ile elan kesif tasarruf esenlanabilir.
Yangın Kapısı gerçek amacı insanların muhatara gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde yekta kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Geniş olmalıdır: Acil çıkış kapıları, takkadak okkalı insanın hızlıca çıkış yapabilmesi Yangın kapısı standartları yürekin yeterince geniş olmalıdır. Bu da kapının açılmasının hızlı ve kolayca olması manaına hasılat.
Elektrikler kesik olduğunda da geceleri parlayan bir binada olan bu ovalar cafcaflı durumların reviş göstericisidir.
Yangın merdivenleri, Yangın kapısı tamiri yangın sırasında bina sakinlerinin emin bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayarak yaşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin tasavvurı ve konstrüksiyonı, yangın güvenliği dair uzmanlaşmış firmalar aracılığıyla strüktürlmalı ve müntesip yönetmeliklere uygun olmalıdır.